Drob de pui

Postat de ionix in Aperitive / Garnituri
7 Apr 2010 | 7749 vizualizari
Drob de pui

Ingrediente

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote si inimi
  • 100 g carne grasa
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 8 oua
  • Sare, piper
  • 4 legaturi cu marar
  • 4 legaturi cu patrunjel
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu faina
  •  
  • 2 oua batute pentru uns droburile la final

Mod de preparare

 

Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa.

Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit.

Intre timp tocam verdeturile toate, mai putin cepele uscate.

Cepele se toaca marunt si se calesc in uleiul incins, iar apoi se da la racit.

Pipotele, inimile, carnea grasa si ficatul se toaca cubulete cat mai marunt.

Organelle de pui se pot da si pe masina de tocat dar drobul iese mai necacios.

Ceapa calita se amesteca cu organele tocate si cu cele 8 oua batute bine cu un praf de sare.

Se adauga verdeturile toate tocate iar apoi sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine si se imparte compozitia in 3 parti egale.

Mie mi-au iesit 3 droburi in forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt.

Dupa caz, se pot umple cu oua fierte tari.

Droburile se ung cu ou si apoi le presaram cu faina.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana cand incep a se rumeni. Eu le-am lasat circa 45 de min.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de pui in aluat foietaj

Postat de eumimi

Drob de pui in aluat foietaj

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale...

Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2010, 23:13
super.si e si mai sanatos
la 08.04.2010, 08:37
tot de pui fac si eu,de miel nu ne place, mie si lui dana, adik tot eu
la 08.04.2010, 10:51
bravo...ti-a iesit super
la 08.04.2010, 13:08
si eu pregatisem tot ce trebuie sa fac de pasti,dar nu am mai avut timp
la 08.04.2010, 15:52
mersic fetelor... mie nu-mi place carnea de miel si de aia fac de pui @Ela, dar ce-ai patit?

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking