Ingrediente
- 500 gr ficat de pui
- 500 gr inimi si pipote de pui
- 200 gr pulpa de pui
- cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
- ulei si faina pentru tapetat tava
Condimente pentru fiert organele:
- 2 lingurite boabe de piper
- 2 lingurite boabe de coriandru
- 2 foi de dafin
- 2 lingurite de sare
Mod de preparare
Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apa si lasa-le la racit.
Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie apoi cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie.
Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adauga ouale batute si omogenizeaza bine. Tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Preseaza bine si pune deasupra oul batut.
Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana este inchegat bine. Lasa-l apoi sa se raceasca putin in tava si scoate-l pe un tocator ca sa se raceasca de tot.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|