Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Postat de Bucataras in Pui
27 Apr 2016 | 28286 vizualizari

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa!

Ingrediente

    • 500 gr ficat de pui
    • 500 gr inimi si pipote de pui
    • 200 gr pulpa de pui
    • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
    • sare si piper dupa gust
    • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
    • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare

Mod de preparare

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apa si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie apoi cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, adauga ouale batute si omogenizeaza bine. Tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau cu hartie de copt si rastoarna compozitia. Preseaza bine si pune deasupra oul batut.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana este inchegat bine. Lasa-l apoi sa se raceasca putin in tava si scoate-l pe un tocator ca sa se raceasca de tot.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de Dya

Piept de pui umplut

Se spală foarte bine pieptul de pui şi se şterge cu un şervet (pentru a se absorbi surplusul de apă). Se feliază la distanţă de 1 cm, păstrând o bază comună. Se...

Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Postat de mirela0911

Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.04.2016, 15:44
Foarte bun
la 27.04.2016, 15:50
ce gustos trebuie sa fie!
la 27.04.2016, 15:57
fac si eu anul asta tot de pui
la 27.04.2016, 17:56
bun, bun de tot!
la 27.04.2016, 19:52
Ce fain e.din asta fac și eu

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking