Drob din vinete

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2015 | 8525 vizualizari
Drob din vinete

A venit vremea reviziei congelatorului;) Trebuie consumate tot ce s-a păstrat peste iarnă, că facem loc bunătăților ce vor urma. Nu am mai făcut de foarte multă vreme drob de vinete, ce sincer l-am gustat prima oară când am ajuns aici în răgățime, acum vreo 23 de ani;) Sincer mi-a plăcut gustul, deși aspectul nu e spectaculos;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • vinete cubulețe trase la tigaie cca. 300 g,
  • ardei kapia cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon 5-6 pălării,
  • cașcaval ras 2-3 linguri,
  • gris 3-4 linguri,
  • ouă 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • pentru uns forma:
  • ulei,
  • pesmet.

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se trag în tigaie în puțin ulei, apoi se lasă la răcit și se pun la congelator, în punguțe!), ardeii și pălăriile de ciuperci (tot de la congelator!), se dau prin mașina de tocat.

Se adaugă ceapa călită în acest amestec, se adaugă restul cubulețelor de vinete și câteva pălării de ciuperci întregi, se amestecă împreună cu ouăle, grișul, se asezonează de  sare și piper.

Într-o tavă de chec tapetată cu ulei și pesmet se toarnă compoziția obținută, se presară cașcavalul ras și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Postat de simona72

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2015, 18:54
interesant si bun!
la 17.05.2015, 18:58
la 17.05.2015, 19:01
super idee
la 17.05.2015, 19:38
Ce bine arata!
la 17.05.2015, 19:38

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking