Ingrediente
- vinete cubulețe trase la tigaie cca. 300 g,
- ardei kapia cca. 100 g,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
- ciuperci champignon 5-6 pălării,
- cașcaval ras 2-3 linguri,
- gris 3-4 linguri,
- ouă 3 bucăți,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- mărar verde 1/2 legătură,
- pentru uns forma:
- ulei,
- pesmet.
Mod de preparare
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se trag în tigaie în puțin ulei, apoi se lasă la răcit și se pun la congelator, în punguțe!), ardeii și pălăriile de ciuperci (tot de la congelator!), se dau prin mașina de tocat.
Se adaugă ceapa călită în acest amestec, se adaugă restul cubulețelor de vinete și câteva pălării de ciuperci întregi, se amestecă împreună cu ouăle, grișul, se asezonează de sare și piper.
Într-o tavă de chec tapetată cu ulei și pesmet se toarnă compoziția obținută, se presară cașcavalul ras și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|