Drob usor de pui

Postat de Bucataras in Kamis
4 Apr 2018 | 19156 vizualizari

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de la condimentele Kamis.

Ingrediente

  • 500 g inimi si pipote de pui
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 500 g ficatei de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru drob
  • 4 oua
  • + 1 ou pentru pus deasupra

Mod de preparare

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, se adauga untul si se pun partile albe de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Se lasa la foc potrivit cateva minute. Se adauga apoi ficateii bine curatati si spalati si bine scursi de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si cimbru uscat. Se lasa sa se gateasca cu capac, amestecand din cand in cand, pentru 10 minute, pana sunt bine facuti. Se scot apoi intr-un castron si se lasa la racit.

Intr-un bol mai mare se pun coditele de la ceapa si usturoiul verde tocate marunt, ficateii tocati marunt, inimile si pipotele tocate si ele mic. Apoi se pune verdeata tocata fin. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, 2 lingurite din amestecul de drob si se pun cele patru oua batute bine. Se amesteca bine compozitia si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine in tava compozitia de drob cu ajutorul unei linguri.

Se bate si se toarna deasupra oul ramas.

Se pune drobul la cuptor la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana este rumenit si inchegat bine.

Se lasa drobul sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se pune pe un tocator. Se feliaza cand este racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob usor de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna vegetariana

Postat de Bucataras

Lasagna vegetariana

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca...

Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de Bucataras

Carnati de casa

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2018, 12:15
Foarte bun! Mai bun decât cel de miel, în pofida tradiției...
la 04.04.2018, 12:18
la 04.04.2018, 12:23
la 04.04.2018, 12:39
E minunat!
la 04.04.2018, 12:57

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking