Dulceata aromata din prune bistrite

Postat de lia in Dulceata / Gem
8 Sep 2013 | 8269 vizualizari
Dulceata aromata din prune bistrite

Prunele, fructele dulci ale toamnei anunta ca vara este la final. Dulci, zemoase si pline de vitamine, prunele sunt vedete in aceasta perioada.

Ingrediente

  • 5 kg prune bistrite
  • 1 kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom

Mod de preparare

Spalam prunele si le indepartam samburii.  Trecem prunele prin masina de carne sau le tocam cu robotul de bucatarie.

Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.

Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vreo trei ceasuri bune (deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasului).

Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazului) borcanele cu capace.

Cand dulceata ajunge la densitatea dorita adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul (mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc).

Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac.  Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.

Le etichetam si le asezam in camara.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de visine

Postat de MotanLaOale

Dulceata de visine

Visinele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop....

Citeste continuarea

Dulceata de fragi

Postat de RODIMUR

Dulceata de fragi

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 21:33
O dulceata tare buna
la 08.09.2013, 21:34
cred ca e super
la 08.09.2013, 21:37
Dulceata de prune e preferata mea!
la 08.09.2013, 21:40
ai venit Lia cu retete delicioase
la 08.09.2013, 21:46
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking