Ingrediente
pentru 2 foi
- 6 albusuri
- 7 lg faina
- 7lg zahar
- 1/2 plic praf de copt
- sare
- 7 lg ulei
Crema alba
- 300 ml lapte
- 3 lg faina
- 5 lg zahar
- 50 g unt
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
Umplutura 2
Mod de preparare
Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa
-se adauga faina,se omogenizeaza incet
Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie
-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min
Crema
-in lapte se va dizolva faina si zaharul
-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa
-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.
-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi din albus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|