Prajitura cu gem si foi din albus

Postat de ionela2682 in Dulciuri
10 Iul 2011 | 11424 vizualizari
Prajitura cu gem si foi din albus

Din categoria prajiturilor cu poze uitate in calculator ....iata ce am gasit!Este o prajiturica preparata de Paste , inventata pe loc din foi de albus ce au vrut sa devina initial o rulada....mare gresala pt ca la coacere foile de pandispan din albus se intaresc,si devin scoarta...asa ca neputantu-le rula le-am folosit ca si foi pentru prajitura.

Ingrediente

pentru 2 foi

  • 6 albusuri
  • 7 lg faina
  • 7lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 7 lg ulei

Crema alba

  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Umplutura 2

  • dulceata de prune

Mod de preparare

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa

-se adauga faina,se omogenizeaza incet

Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie

-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min

Crema

-in lapte se va dizolva faina si zaharul

-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa

-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.

-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi din albus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție

Postat de cristinutanicolita

Clătite cu pere și nuca de cocos în compoziție

Ouăle se bat cu sarea și zaharul. Se adaugă laptele, apa ,esența de vanilie și nuca de cocos, faina și se omogenizează totul.  Perele se spală, se curata de coaja, se dau pe...

Citeste continuarea

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 13:50
ce buna..se topeste in gura,putin acrisoara de la gem...o bunatate
la 10.07.2011, 14:04
Minunata prezentare, delicioasa prajitura.....................
Ionela eu intotdeauna sunt in urma cu postarile, ce fac iarna postez vara si invers
la 10.07.2011, 14:31
aSA MI SE INTAMPLA SI MIE UNEORI...DUPA CUM VEZI ACELEA SUNT FLORI DE VISIN...MAI ESTE PANA SE COC SI LA MINE....
la 10.07.2011, 14:40
super!!
la 10.07.2011, 14:57
O minunatie dulce dulce

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking