Prajitura cu mere si gem de gutui

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
15 Ian 2011 | 11724 vizualizari
Prajitura cu mere si gem de gutui

Este o prajitura de post ,dar extrem de pufoasa si delicoasa...

Ingrediente

pentru 2 foi:

  • 20 linguri sucul de la mere(daca nu va ajunge din merele scurse,completati cu apa minerala)
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si usor de lucrat)

umplutura:

  • 1,2 kg mere
  • 1 borcan gem gutui
  • un praf scortisoara
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data pregatim umplutura:

merele le spalam si le curatam de coaja.

le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul.

intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei.

punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat.

le lasam pe foc ,cat sa le prajim putin.

cand sunt gata ,le luam de pe aragaz si le lasam putin la racorit.

pregatim aluatul:

amestecam 20 linguri suc de la mere(sau apa minerale) cu uleiul si zaharul.

batem cu un tel pana se topeste zaharul.

apoi adaugam praful de copt si coaja de portocala rasa.

la urma adaugam faina treptat,pana obtinem aluatul dorit.

pe masa de lucru presaram putina faina.

rupem jumatate din aluat si intindem o foaie.

luam o tava mai mare de aragaz si o ungem cu margarina.

punem  prima foaie si o intepam cu o furculita.

merele le amestecam cu gemul de gutui,si le intindem peste prima foaie.

facem si cea de a 2 a foaie si o intindem peste umplutura.

o intepam si pe acesta cu furculita.

dam tava in cuptorul incins,la o tamperatura potrivita,pana prajitura este coapta.

cand e gata o scoatem din cuptor,o pudram cu zahar si o lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post

Incepeti cu pregatirea  umpluturei , ca sa se racoreasca. Curatati merele de coaja, le dati pe razatoarea mare. Puneti o tigaie pe foc, adaugati ulei de cocos si merele. Amestecati in ele din...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu arome de toamna si frisca

Blatul: Galbenusurile le mixati spuma cu zaharul. Incorporati siropul de gutui, uleiul si iaurtul. Faina o amestecati cu praful de copt, o adaugati in compozitia de mai sus. Puneti si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2011, 19:31
Rocsi am ajuns dupa miros
la 15.01.2011, 19:42
si eeeuuuuuuuu
la 15.01.2011, 19:49
superrr deliciosss
la 15.01.2011, 19:50
Rocsi vreau si eu asa bunatate de prajiturica
la 15.01.2011, 20:03
E minunata Rocsi

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking