Prajitura de mere cu branza

Postat de lia in Prajituri
6 Dec 2010 | 10273 vizualizari
Prajitura de mere cu branza

Am facut aceasta prajitura, dupa tortul Nadinei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/12799/tort-de-mere-cu-branza.html. Mi-a placut mult si m-am hotarat sa incerc reteta. A suferit mici modificari (ca deh’ am simtit nevoia sa-mi las si eu amprenta…hi,hi)ce pot sa va spun este ca : a iesit ceva minunat ! Multumesc draga Nadina, pentru inca o reteta excelenta preluata de la tine si pe care cu siguranta am s-o repet.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100g stafide
  • 75 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 40g amidon
  • 800g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana grasa
  • 5 mere verzi
  • 5 linguri gem de caise
  • 30g zahar pudra
  • Frisca pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol, frecam untul tinut la temperatura camerei, cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de rom, pana-si dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, grisul si amidonul. Separat amestecam branza cu stafidele si smantana . In alt bol batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Amestecam continutul celor doua boluri, adaugam si albusurile battue si omogenizam cu o paleta.

Tapetam o tava (26/19cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Merele curatate de coaja, taiate in patru si crestate le punem deasupra peste aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 70’.Dupa primele 40’, acoperim coca cu hartie de copt sau folie, pentru a nu se rumeni prea tare.

Scoatem tava, o lasam sa se raceasca putin, apoi turnam deasupra gemul de caise( pe care l-am incalzit si dizolvat cu 2 linguri de apa).

Lasam sa se raceasca bine (eu l-am lasat de seara pana dimineta), indepartam hartia de copt,presaram zaharul praf si portionam .

Eu, am taiat prajitura in patrate generoase, pe care le-am ornat cu frisca in momentul servirii. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de mere cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2010, 15:59
la 06.12.2010, 16:01
o bucata vreau
la 06.12.2010, 16:03
bine arata si cred si buna
la 06.12.2010, 16:05
Mena serveste-te
la 06.12.2010, 16:07
carla cu mare drag te servesc si pe tine

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking