Prajitura Rudy

Postat de simona72 in Prajituri
23 Ian 2014 | 21397 vizualizari
Prajitura Rudy

Este prima oara cand o fac si am descoperit-o aici pe site. Am vazut-o facuta de multe bucatarase, iar ultima dintre ele, talentata noastra Cristina, mi-a facut pofta de acesata prajitura. Ea s-a inspiart de la Ruxy, iar eu am ramas tot la metoda ei cu firimituri, pt ca nu a mai trebuit sa astept sa stea la congelator aluatul. Mie mi s-a parut cam asa: o prajitura buna, care dupa vorbele Cristinei te tot duci prin bucatarie si mai iei o bucatica...un aluat fraged,sfaramicios, mai ales cel de deasupra, pe care eu il gasesc mai placut in combinatie cu fructe(dar asta este doar gustul meu, nu trebuie sa fie si al vostru)....Am folosit o branza de la tarani, uscata si sfaramicioasa, iar pt ami bucura socrul care este diabetic, am preparat-o cu inlocuitor de zahar...aici Laura mi-a dat ideea care a inlocuit si ea zaharul cu xilitol...Multumesc dragi bucatarasi pt reteta!

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 400 gr faina
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri extrac de stevie
  • esenta de vanilie
  • pt umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 1 lingura de amestec de condimente cu rom si vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri merisoare
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 linguri extrac de stevie
  • 3-4 cubulete de ciocolata amaruie rasa fin deasupra(optional)

Mod de preparare

Untul rece l-am taiat cubulete, l-am pus in robotul de bucatarie, am adaugat galbenusul, sarea, am amestecat faina cu pudra de roscove, praful de copt, extractul de stevie. Am pornit robotul si am lasat pana s-au format firimituri. Jumatate din cantitatea de aluat am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt, iar restul de aluat "firimituri" l-am pus peste umplutura de branza. aici am uitat sa pun esenta de vanilie asa ca am presarat peste firimiturile de deasupra stropi de esenta de vanilie. Pt umplutura de branza:albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, smantana, condimentele, stevia,merisoarele si stafidele. Se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele, iar apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma. 

Prajitura se da la cuptorul incalzit la 180 grade pt 35 minute. Se lasa sa se racoreasca si se rade (optional) putina ciocolata amaruie deasupra. Lasati sa se raceasca bine, portionati si serviti. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2014, 13:21
foarte buna
la 23.01.2014, 13:21
buna
la 23.01.2014, 13:23
) tocmai te intrebasem cum a iesit )
la 23.01.2014, 13:24
se spune: poftiti si serviti )
mie imi place mult prajitura asta
la 23.01.2014, 13:28
Laurici acum am citit....tocmai ce scriam...sper sa gasesti ceva pe placul tau. sarumana de ponturi

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking