Ingrediente
- Aluat:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 1 galbenus
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- Crema:
- 900 g urda
- 4 oua
- 1 albus
- 250 g zahar
- 1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare
Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator 10 minute.
Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari.
Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.
Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat. Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute.
Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|