Prajitura Rudy

Postat de andaoana in Prajituri
15 Mai 2014 | 4847 vizualizari
Prajitura Rudy

Imi plac deserturile cu branza . Facea bunica aceasta prajitura , dar reteta nu am stiut-o niciodata . De cum am vazut reteta la Merisor am pus-o la seif si acuma ceva timp i-a venit randul . Foarte buna , multumesc Merisor .

Ingrediente

Aluat :

  • 400 g faina
  •  250 g unt
  •  150 g zahar
  •  2 linguri cacao
  •  1 galbenus
  •  1 plic praf de copt
  •  1 praf de sare

Umplutura:

  •  500 g branza dulce
  •  150 g zahar
  •  3 oua
  •  1 plic zahar vanilat
  •  Coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Aluat :

Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului)

Umplutura:

Branza am mixat-o bine cu zaharul si coaja rasa de portocala (optional) pana devine cremoasa , apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez pana cand au fost omogenizate bine .

Separat am mixat albusurile cu praful de sare pana sau intarit si am obtinut o spuma tare, si le incorporam treptat in branza .

Urmeaza asamblarea:

Aluatul il impartim in doua parti egale.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform o parte din aluat. Avem nevoie de o tava de 20x30

Intindem uniform crema de branza si acoprim cu aluatul ramas.

Dam prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 13:08
grozava prajitura
la 15.05.2014, 13:17
Buna prajitua! si eu am facut-o...
la 15.05.2014, 13:23
Eu inca nu am facut, dar sunt sigura ca este buna
la 15.05.2014, 13:24
la 15.05.2014, 13:29
Ehhhhhh,reteta asta sta frumos in sertar asteptand sa-i vina randulDelicioasa!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking