Ingrediente
Aluat :
- 400 g faina
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao
- 1 galbenus
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 500 g branza dulce
- 150 g zahar
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
- Coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare
Aluat :
Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului)
Umplutura:
Branza am mixat-o bine cu zaharul si coaja rasa de portocala (optional) pana devine cremoasa , apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez pana cand au fost omogenizate bine .
Separat am mixat albusurile cu praful de sare pana sau intarit si am obtinut o spuma tare, si le incorporam treptat in branza .
Urmeaza asamblarea:
Aluatul il impartim in doua parti egale.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform o parte din aluat. Avem nevoie de o tava de 20x30
Intindem uniform crema de branza si acoprim cu aluatul ramas.
Dam prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|