Ingrediente
- 4 kg prune
- 1 kg de zahăr
- 200 g miez de nucă
- 1 lgt scorțișoară măcinată
- Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură
Mod de preparare
Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.
Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.
Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.
P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii (de prune cu nuci )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|