Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

Postat de amalia01 in Dulceata / Gem
15 Sep 2017 | 3311 vizualizari
Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

  A venit toamna! Și o dată cu ea grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.
   Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

Ingrediente

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură

Mod de preparare

 

   Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

   Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

   Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
   Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
   Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii (de prune cu nuci )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gem de prune (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Gem de prune (reteta video)

Spalam si curatam prunele si punem peste ele 1 kg de zahăr. Le lăsăm la frigider peste noapte sa-si lase sucul. A doua zi punem prunele la fiert,adugam cel de-al doilea kg de zahăr, zeama de...

Citeste continuarea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Postat de AdrianUdrea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2017, 14:19
Buna!
la 15.09.2017, 16:59
la 15.09.2017, 20:18
Buna dulceata!
la 16.09.2017, 10:10
Cea mai bună!
la 16.09.2017, 21:35
Ata de mult imi place dulceata asta!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking