Ingrediente
- 800 g ardei iute
- 800 ml oţet
- 600 g zahar
Mod de preparare
Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala.
Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei.
Am pus la fiert oţetul cu zaharul.
L-am lasat sa fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.
Am adaugat ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de fructe.
Eu nu am vrut s-o las prea subtire.Aici depinde de gusturile fiecaruia.
Am pus dulceata în borcane sterilizate(2 borcane de 400 ml,unul de 300 ml si unul de 200 ml),am închis cu capacele,apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.
Se poate consuma imediat dar se pastreaza foarte bine si în camara.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|