Dulceata de ardei iuti

Postat de rocsi_1612 in Conserve
18 Oct 2018 | 5247 vizualizari
Dulceata de ardei iuti

Imi doream de ceva timp sa pregatesc aceasta dulceata, nu pentru mine, ca nu mananc picant deloc, dar pentru ai mei. Am zis ca este momentul sa o testez. Se face repede, nu necesita mult timp. Marea problema este cand o fierbeti. Mirosul de otet si iuteala ardeilor o simti in tot corpul, iti  iese pe ochi,  nas, tusesti, sau cel putin eu asa am patit. Invarteam in dulceata, ma duceam langa geam, invarteam in dulceata, ma duceam langa geam si asa am procedat pana am terminat-o 😀😀😀. Insa rezultatul este unul grozav. Sotul meu este super incantat de aceasta dulceata si deja a servit din ea cu o friptura. A zis ca este ceva aparte. Deci, suportati putin, dar merita!

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti de culoare rosie
  • 500 gr gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet

Mod de preparare

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai gros) puneti zaharul cu otetul. Transferati totul pe foc. Amestecati continuu pana zaharul se topeste complet. Cand incepe siropul sa clocoteasca, il fierbeti 15 minute. Dupa acest timp, dati drumul ardeilor si gogosarilor maruntiti. Amestecati bine. Lasati sa fiarba la foc potrivit, invartiti din cand in cand. Dupa 50-60 de minute, dulceata este gata. O trageti de pe foc si fierbinte, o puneti in borcane. Inchideti bine capacele si inveliti borcanele intr-o patura groasa. A doua zi le etichetati si le dati la rece. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcanele de 200 ml. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă reÈ›etă de Paste cu sos Gorgonzola È™i muÈ™chi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Postat de rocsi_1612

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...

Citeste continuarea

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de rocsi_1612

Aperitiv terina de branza cu masline

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2018, 22:10
Ce frumos arata!
De vreo..5-6 ani zic ca fac ))))
la 18.10.2018, 22:12
Arată foarte bine!
la 18.10.2018, 22:14
Bravo Rocsi!!
Eu am tot pregatit si a fost apreciata de toti cei carora le-am dat.
la 18.10.2018, 22:15
Anul asta am zis pas...desi inca nu-i tarziu sa fac...
la 18.10.2018, 22:32
E minunată!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking