Dulceata de capsune-fructe intregi

Postat de Ksenya in Dulceata / Gem
24 Iun 2019 | 3676 vizualizari
Dulceata de capsune-fructe intregi

  Metoda de preparare a acestei retete  este una de durata insa rezultatul este pe masura. Fructele raman intregi, culoarea frumoasa, viu colorata, foarte parfumata.  

Ingrediente

  • 3 kg capsune
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Capsunele se spala bine si se elimina coditele.

Se intind pe un prosop absorbant de bucatarie.

Se transfera intr-o oala cu fund dublu si se adauga jumatate din cantitatea de zahar - 1kg, se scutura usor si se lasa peste noapte acoperit cu un prosop.

A doua zi se pune pe foc, cand incepe sa fiarba, se adauga 400 grame zahar.

Se inlatura spuma care se va forma la suprafata. Din momentul cand incepe sa fiarba, se micsoreaza flacara la minim si se lasa pe foc 8-10 minute. 

Se opreste flacara si se lasa pana in ziua urmatoare.

Se pune din nou pe flacara si se  repeta procedura ca in in ziua precedenta, doar ca se adauga 300 zahar, se lasa iar 10 minute, se opreste flacara si se lasa la racit pana urmatoarea zi.

In ziua urmatoarea zi se incalzeste dulceata, se adauga zaharul ramas si din momentul fierberii, lasam 5 minute la foc mic.

Se opreste flacara si se distribuie dulceata in borcane spalate si sterilizate. 

Se infileteaza bine cu capac si se da sub patura pentru 24 ore.

Dulceata e gata ! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune-fructe intregi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Dulceata de trandafiri

Postat de sufletista

Dulceata de trandafiri

Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si  ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si...

Citeste continuarea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Postat de AdrianUdrea

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2019, 18:30
Delicioasă...!
la 24.06.2019, 18:52
la 24.06.2019, 22:24
Mmm super buna!
la 24.06.2019, 23:17
Wow! Cata munca, dar si ce mult timp...dar daca merita, merita! Frumoasa reteta Ksenya! Ador dulceata de caspuni si in vara asta chiar am preparat-o din belsug, dar in modul clasic. Felicitari pentru rabdare si reteta!
la 25.06.2019, 00:31
ASa imi place si mie cu fructe intregi . Si aproximativ, la fel o prepar si eu !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking