Ingrediente
- Dulceata de capsuni reteta
- 2 kg capsuni bio
- 3 lamai bio
- 1 kg de zahar
- 1 si 1/2 lingurita flori de lavanda uscata
Mod de preparare
Dulceata de capsuni reteta
Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora.
Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender.
Se adauga zaharul ramas peste capsuni si se mai fierbe vreo 10 minute amestecand mereu ca sa nu se prinda de cratita. Se verifica dulceata daca e gata, scoatem o lingurita de dulceata pe o farfurie si o lasam sa se raceasca, iar daca nu are consistenta dorita o mai lasam sa fiarba 10 minute si verificam din nou.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul, adaugam si lavanda amestecata cu zahar. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate, insurubam capacul si le sigilam intorcandu-le cu fundul in sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|