Dulceata de capsuni reteta cu vanilie

Postat de Oana in Dulceata / Gem
30 Mai 2017 | 4494 vizualizari

Dulceata de capsuni reteta Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 800 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare

Dulceata de capsuni reteta

Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. 

Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba, aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca !

Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie. Astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata, punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.

Inchide capacele si baga-le pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade C. Astfel, dulceata se va vida si se va pastra mult mai bine. E o metoda foarte buna si nu folosesti niciun fel de conservant. Cand s-au racit borcanele, eticheteaza-le, pentru ca ai de ce sa fii mandra! Nu stiu insa cat vor rezista, pentru ca e delicioasa! 

Cam atat de simplu e sa faci dulceata de capsuni, si acum e sezonul, nu rata ocazia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Postat de diaconta

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am...

Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de RODIMUR

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2017, 15:26
Woooow, ce reteta faina de dulceata! Trebuie sa o incerc si eu.
la 30.05.2017, 15:39
ce reteta aromata
la 30.05.2017, 16:54
buna buna
la 30.05.2017, 17:16
Buna!
la 30.05.2017, 17:43
yamiiii

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking