Ingrediente
- 690 g cireșe amare (cântărite fără sâmburi),
- 200 g îndulcitor pudră,
- 150 ml apă
Mod de preparare
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune,
am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.
Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.
Se obţin: 1 borcan cu volumul de 340 ml, un borcan de 220 ml și o farfurioară pentru pozat și degustat J
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-cirese-amare.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|