Ingrediente
- Ingrediente Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată
- 1 kg cireșe fără samburi
- 500 gr zahăr tos
- zeamă de lămâie
- ghimbir proaspăt
- anason stelat
Mod de preparare
Cum se prepara Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată:
Pune cireșele într-o cratiță mare și adaugă zahărul. Amestecă ușor cu lingura.
Feliază foarte subțire ghimbirul și adaugă câteva feliuțe peste cireșe.
Lasă la fiert, la foc mic până când cireșele încep să lase zeamă. Adaugă zeamă de lămâie.
Îndepărtează spumă formată în timpul fierberii.
Adaugă o steluța de anason și lasă la fiert. La final, îndepărtează anasonul din dulceață.
După ce a fiert bine, oprește focul. Transferă dulceață în borcane curate, infilteaza capacul și întoarce-le cu capul în jos pentru a se sigila bine.
Păstrează dulceață în loc întunecat și răcoros.
Este o dulceață foarte aromată pe care o poți servi la clătite sau simplu, pe pâine prăjită cu unt.
Încearcă și rețeta de Dulceață de vișine cu menta sau rețeta de Dulceață de zmeură, foarte aromată și delicioasă.
Îți recomandăm și rețeta de Dulceață de afine, perfectă pentru papanași și alte deserturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|