Dulceata de cirese negre
Postat de oanapl in Dulceata / Gem 27 Mai 2017 | 6699 vizualizari
Majoritatea retetelor recomandă să se pună zahăr 1:1, dar nouă ne place dulceata de cirese negre amară, asadar am pus mai putin zahar si a iesit chiar pe gustul nostru. Incă mai am dulceată facută in anul 2015 si care arată perfect, fără să fi prins aer sau să facă mucegai.
Această retetă am invătat-o de la bunica. Imi amintesc cu drag de ciresul bătran din grădina bunicii, care conform celor spuse de bunica, fusese plantat cu zeci de ani in urmă de către soacra ei. Ciresul avea peste 60 de ani si făcea o dată la 2 ani niste cirese grozav de bune, din care noi pregăteam o dulceată delicioasă. Desi era o treabă "murdară" si migăloasă, o ajutam in fiecare an pe bunica să pregătească dulceata.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (20)
la 27.05.2017, 15:34
Imi place dulceata de cirese negre!
la 27.05.2017, 15:58
Văd dulceaţa şi, dedesubt, cum îmi arată cronologia în pagină, văd şi papanaşii pregătiţi de tine, faină dulceaţa, îmi place mult, pentru care motiv acum ceva ani am şi pus un cireş ce face cireşe amare, în grădină.
la 27.05.2017, 16:26
Una dintre dulceturile mele preferate
la 27.05.2017, 16:58
sunt prezenta!
la 27.05.2017, 18:13
Ce bine arata!
la 27.05.2017, 18:43
Imi place mult!
la 27.05.2017, 19:16
si mie imi place, doar ca se gasesc greu aceste cirese
la 27.05.2017, 21:14
Vaaai, o ador!
la 27.05.2017, 21:29
Ma bucur ca va place si va invit sa o incercati, deoarece e delicioasa!
la 27.05.2017, 21:47
ce-mi place dulceata asta bravo
la 27.05.2017, 22:02
Multumesc!
la 28.05.2017, 08:25
Buna!
la 28.05.2017, 09:51
super buna!
la 28.05.2017, 14:29
Asa este!
COMENTEAZA