Dulceata de coacaze rosii/negre

Postat de Corina33 in Dulceata / Gem
8 Iul 2018 | 8379 vizualizari
Dulceata de coacaze rosii/negre

Am avut coacăze negre din grădina si ptr prima dată am făcut dulceață din ele. Mi-a plăcut mult cum a iesit asa ca am cumparat din cele roșii și am mai facut odată.

Ingrediente

  • 1 kg coacăze
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lămâie
  • 1 cană cu apă

Mod de preparare

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Gem de mere cu gutui

Postat de rocsi_1612

Gem de mere cu gutui

Spalam cateva borcane mici cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos, pe un prosop curat. Spalam merele, gutuile, le curatam de coaja apoi le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari....

Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de andaoana

Dulceata de caise

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2018, 07:21
ce bunatate!
la 09.07.2018, 09:29
la 09.07.2018, 10:35
la 09.07.2018, 13:36
la 09.07.2018, 13:45
N-am făcut dulceață din asta, dar sigur este bună!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking