Dulceata de corcoduse

Postat de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem
3 Sep 2015 | 7240 vizualizari
Dulceata de corcoduse

De multe ori m-am gandit ca corcodusele sunt considerate Cenusarese pe care nimeni nu le baga in seama.Eu am o gramada de corcodusi si m-am hotarat cu greu sa incerc o reteta cu acest fruct savuros si acum nu-mi pare rau, regret ca nu am facut pana acum.

Ingrediente

  • 20 kg de corcoduse
  • 10 kg de zahar
  • esenta de vanilie optional

Mod de preparare

             Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini.Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne. Lasam oala la foc potrivit aproape 1 ora pana cand se desprinde de pe sambure corcodusa.

             Dupa ce au fiert le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi. Dupa strecurare continutul va deveni o pasta pe care o punem dinou la fiert aproape 1 ora. Adaugam pe rand si cele 10 kg de zahar si amestecam cu o lingura pana simtim ca zaharul este topit si nu se prinde de fundul oalei. Spre sfarsit adaugam si esenta de vanilie daca dorim o aroma mai puternica.

             Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate pe care le punem intr-o patura groasa, le acoperim cu ea si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert prajitura pufoasa cu dulceata de corcoduse si nuca

      Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le punem peste albusuri,...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

Postat de panacris

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2015, 15:10
super buna!
la 03.09.2015, 15:12
multumesc
la 03.09.2015, 15:14
Abia acum s-au copt la voi? Hmm, la noi s-au dus de multă vreme. Plus de asta noi le spunem zarzăre, chit că zarzărul, pentru mulţi, e copacul care face caisele acelea mai mic. Una peste alta gemul e foarte bun, ştiu sigur.
la 03.09.2015, 15:19
multumesc Padre s-au facut de mult dar mi-a fost tare urat sa ma apuc de ele,acum cand am vazut rezultatul nu imi pare rau
la 03.09.2015, 15:19
Eu le stiu de zarzare si direct in cazanul cu tuica aterizeaza.... :-b d

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking