Ingrediente
- 20 kg de corcoduse
- 10 kg de zahar
- esenta de vanilie optional
Mod de preparare
Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini.Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne. Lasam oala la foc potrivit aproape 1 ora pana cand se desprinde de pe sambure corcodusa.
Dupa ce au fiert le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi. Dupa strecurare continutul va deveni o pasta pe care o punem dinou la fiert aproape 1 ora. Adaugam pe rand si cele 10 kg de zahar si amestecam cu o lingura pana simtim ca zaharul este topit si nu se prinde de fundul oalei. Spre sfarsit adaugam si esenta de vanilie daca dorim o aroma mai puternica.
Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate pe care le punem intr-o patura groasa, le acoperim cu ea si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|