Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
31 Oct 2018 | 3619 vizualizari

De obicei făceam dulceața de gutui fără alte arome, considerând că fructele acestea sunt destul de parfumate. Am fost dintotdeauna împotriva abuzului de condimente și mirodenii, care acoperă gustul natural al ingredientului principal, dar cum am făcut zilele trecute o peltea de gutui cu anason stelat și scorțișoară, mi s-a părut atât de bun gustul, astfel îmbogățit, încât mi-am zis că merită să fac și dulceață (deși mai am de anul trecut) cu aceste arome, evident bine dozate.  Am făcut două porții de dulceață (au ieșit 7 borcane) din 7 gutui mari și 2 kg de zahăr. Pentru că dulcețurile și gemurile nu se prepară în cantități mari, am făcut separat fiecare porție în câte o cratiță. Rețeta de mai jos este pentru o singură porție de dulceață de gutui.

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 01.11.2018, 11:35
Mă bucur, Cristina că ai folosit și tu aceste mirodenii și că ai aceeași părere...! Mulțumesc frumos!
la 01.11.2018, 11:36
Mulțumesc frumos, Mirela! Chiar așa este...
la 02.11.2018, 06:26
Ce aromată trebuie sa fie!
la 02.11.2018, 07:16
Da, Rely, mulțumesc frumos, este foarte aromată și are un gust tare bun...!
la 03.11.2018, 19:51
Nu refuz deloc sa o degust! Este cu siguranta foarte buna!
la 03.11.2018, 20:21
Da, Rocsi, are un gust foarte bun, aromat și plăcut... Mulțumesc frumos!
la 11.11.2018, 22:02
Ce aromata trebuie sa fie
la 11.11.2018, 22:43
Da, Mihaela! Este foarte aromată și de când am făcut-o, folosesc anason stelat și la ceaiuri...Atât de mult am apreciat acest gust...Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking