Dulceata de mure

Postat de merisor67 in Dulceata / Gem
19 Iul 2013 | 21249 vizualizari
Dulceata de mure

Eu stiu sa fac dulceata in doua moduri in functie de timpul pe care il am la dispozitie. Fie las fructele amestecate cu zaharul pana a doua zi dupa care le pun pe foc, fie fac sirop din zahar si putina apa apoi adaug fructele.

Ingrediente

  • 3 Kg mure
  • 2 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Murele le-am spalat in cateva ape sa se scuture bine de impuritati, apoi le-am lasat la scurs intr-o sita.

Intr-un vas am pus zaharul si apa, am amestecat bine si l-am pus sa fiarba bine la foc mediu, mestecand din cand in cand sa nu se formeze pelicula groasa pe peretii vasului.

Cand aproape s-a topit zaharul am adaugat zeama de la o lamaie apoi murele scurse bine si am lasat pe foc aproximativ 3 ore inlaturand din cand in cand spuma care se forma. 

Am incercat daca este gata dulceata, punand intr-o farfurie putin sirop si lasand sa se raceasca putin. Nu trebuie sa mai fie prea cursiv.

Am sterilizat borcanele, spalate si scurse, 5 minute in cuptorul incalzit apoi am pus dulceata in ele, am infiletat capacele si le-am bagat la cuptor cu focul aprins pentru 5 minute la 175 grade, dupa care am stins focul si am lasat borcanele acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am mutat in camara.

Mie mi-au iesit 6 borcane de 750 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de sufletista

Dulceata de mure

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2013, 12:13
Vaiii ce imi place !!
la 19.07.2013, 12:21
E minunata, imi place tare mult! la noi inca nu sau facut murele. De vreo cativa ani o tot fac si eu, doar ca nu o pot manca cu samburi asa ca eu o dau prin sita. O aroma minunata!!!
la 19.07.2013, 12:22
buna rau
la 19.07.2013, 12:22
stii ca vreau si eu un borcan nu?)
la 19.07.2013, 12:24
aduci la Satic?

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking