Ingrediente
- 100 nuci verzi;
- 800 g zahar;
- 500 ml apa;
- zeama de la o lamaie.
Mod de preparare
Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate.
Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand.
A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15 minute se adauga zeama de lamaie si se mai fierb nucile pana cand se inmoaie.
Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc, apoi se pun intr-o cratita cu apa fierbinte si se mai fierb 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in cratita cu apa sau se pun sub paturi, lasandu-se 1-2 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|