Dulceata de piersici (multicooker)

Postat de Irinukaaa in Dulceata / Gem
23 Iun 2014 | 9252 vizualizari
Dulceata de piersici (multicooker)

Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

Ingrediente

  • 2 kg de piersici (fara samburi)
  • 1kg zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja si zeama de la un lime
  • o esenta de vanilie

Mod de preparare

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat).

Se pun in oala Multicooker, se presara deasupra lor: zeama de lamaie si de lime, coaja de lime (daca doriti si de lamaie), esenta de vanilie si zaharul.

Se lasa aproximativ o ora pentru a se forma siropul.

Se selecteaza functia "Jam" si timpul 3 ore.

Cand a terminat timpul, se verifica intr-o farfuriuta daca s-a inchegat, lasand-o la racit si daca va place consistenta se pune in borcane. Se infileteaza bine capacele, se pun borcanele intr-o oala umpluta jumatate cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute.

Se scot din oala cu atentie si se acopera cu prosop pana ce se racesc complet.

Pofta buna!

Reteta a fost inspirata de aici: http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-piersici-36646.html

Multumesc frumos Ela68!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de caise

Postat de merisor67

Gem de caise

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata. Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am...

Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de visine

Se spala visinele si li se scot samburii. Se pun intr-un vas mare impreuna cu zaharul si se lasa peste noapte la rece. A doua zi, se scot visinele, iar siropul se fierbe circa o ora. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2014, 17:53
la 23.06.2014, 20:11
Foarte buna..
la 25.06.2014, 00:12

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking