Dulceata de piersici si pere

Postat de ANCA in Dulceata / Gem
3 Sep 2010 | 9620 vizualizari
Dulceata de piersici si pere

Maine plecam in concediu si am ramas cu niste fructe... asa ca am improvizat rapid o dulceata (de fapt, mai mult sotul..):)) pot sa spun ca a iesit bestiala, o aroma deosebita, recomand sa o incercati, merita din plin!!

Ingrediente

  • 4 piersici
  • 3 pere
  • o mana de migdale crude
  • o mana de stafide
  • un baton mare de scortisoara
  • o cana de zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Piersicile si perele se taie cubulete, se presara zaharul peste ele si se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama.

Se pun intr-o cratita de inox sau alt vas care nu se prinde, se pun migdalele, stafidele si batonul de scortisoara si se lasa la foc mic cam o ora, pana se leaga sosul si trece testul picaturii pe farfurie. Din cand in cand, amestecam cu o lingura de lemn.

Spre final se pune zeama de lamaie si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Mi-au iesit 2 borcanele de vreo 300 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici si pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu pere si dulceata

Postat de alldaycooking

Prajitura cu pere si dulceata

Untul moale l-am mixat cu zaharul brun, apoi am adaugat ouale si la final piure-ul de pere. Am amestecat bine compozitia inainte de a adauga 200 gr faina si bicarbonatul de sodiu. Din aceasta...

Citeste continuarea

Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe

Postat de merisor67

Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe

Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor. Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2010, 19:21
concediu placut iar reteta cred ca e grozava te asteptam cu noi retet din concediu
la 03.09.2010, 21:16
ffff fain anca! concediu placut!
la 03.09.2010, 21:21
ce bine te-ai gandit ! are un aspect placut !
la 03.09.2010, 21:23
Concediu placut!
la 03.09.2010, 21:40
arata f bine.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking