Ingrediente
- 500 mL iaurt natural facut in casa
- 1 banana
- 2 piersici
- 2 pere
- 200 gr dulceata de visine
- 50 gr stafide
- 3 linguri cacao
- 1 praf sare
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor.
Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca.
Fructele le-am decojit si le-am trecut prin blender, apoi le-am amestecat cu iaurtul.
Am pus compozitia in doua boluri. Intr-unul din boluri am adaugat cele 3 linguri de cacao si dulceata de visine, iar in celalalt am adaugat zaharul vanilat si stafidele.
Am bagat ambele boluri la congelator timp de 8 ore.
A iesit foarte buna si nu a facut ace, in schimb cea in care am pus cacao s-a intarit mai mult, iar cealalta se dezgheata mai repede ca alte inghetate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|