Tort cu Inka si crema de fructe

Postat de rhapsody in Torturi
17 Sep 2012 | 3293 vizualizari
Tort cu Inka si crema de fructe

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lg esenta de rom
  • 40 g inka
  • 100 ml lapte
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 370 g iaurt
  • 15 g gelatina
  • 350 g pepene galben
  • 50 g nectarina
  • 100 g caise
  • 30-40 pic indulcitor natural din stevia
  • 1 nectarina pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat:

1. Separam albusurile de galbenusuri.

2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.

3. Dizolvam inka in laptele caldut.

4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom.

5. Se incorporeaza albusurile in compozitie cu ajutorul unei spatule.

6. Puneti compozitia intr-o tava (24cm) tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit 5 min la 220 °C, apoi reducem temperatura la 180 °C, 20-30 min, sau pana cand trece testul scobitorii :P.

Pentru crema:

1. Punem caisele taiate, nectarinele si pepenele galben taiat cuburi in blender si mixam.

2. Dupa ce batem frisca bine, dam deoparte 1/2 din ea. In jumatatea ramasa punem iaurtul si 10 g de gelatina hidratata (conform instructiunilor) si indulcitorul natural. 

3. Amestecam piureul de fructe cu 5 g de gelatina hidratata si cu vreo 3 linguri din amestecul de frisca si iaurt.

Asamblare:

1. Tapetati o tava detasabila cu folie alimentara si puneti blatul in tava. Deasupra blatului puneti 1/2 din compozitia de frisca cu iaurt, puneti apoi piureul de fructe, si restul de frisca cu iaurt. Nivelati dupa fiecare strat pus.   Eu am pus niste biscuiti sfaramati deasupra (vreo 4) si o bucatica din blat (care mi-a ramas de la nivelat) :D

2. Dati la frigider minim 4 ore.

3. Cand il puneti pe platou pentru servire, ornati-l cu frisca (jumatatea care ati dat-o deoparte;) si un trandafir din felii de nectarina.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Inka si crema de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

Postat de RuxyRux

Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

Toate ingredientele pentru blat  se pun in robot si se proceseaza. Eu am folosit robochef si am pus  intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2012, 11:16
delicios si eu vreau
la 17.09.2012, 11:17
Genul de tort perfect pe gustul meu
la 17.09.2012, 11:40
la 17.09.2012, 11:47
Place si mie!
la 17.09.2012, 11:59
Un tortulet foarte gustos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking