Ingrediente
- 2 kg sau 30 de smochine
- 600 g zahar
- 3 pahare apa
- 1/2 lamaie
Mod de preparare
Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.
Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.
Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.
Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.
Timp de pregatire: aprox 10 min
Timp de gatire: aprox 45 min
Portii: 2 borcane mari si unul mic.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|