Dulceata de strugurei, rabarbura si visine

Postat de burdulea56 in Dulceata / Gem
15 Mai 2011 | 6789 vizualizari
Dulceata de strugurei, rabarbura si visine

In fiecare an pregatesc dulceata de strugurei in diferite combinatii. De data aceasta am combinat strugureii cu rabarbura(rubarba prin alte parti de tara) si visine.

Ingrediente

  • 1 kg strugurei (pe care i-am pastrat in congelator sa pot face combinatia cu visine si rabarbura),
  • 1/2 kg tulpini sau bete(cum vreti sa le spuneti) de rabarbura,
  • 1/2 kg visine,
  • 1 kg si 500 g zahar,
  • 2 plicuri gel fix 1:1,
  • 1 plic gel fix 2:1 (acestea le-am avut in camara, insa puteti folosi gel fix de un singur fel).
  • Precizez ca pt siguranta am adaugat in plus un plic de gel fix, in loc de 2 am folosit 3 plicuri la 2 kg de fructe.

Mod de preparare

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez fructele al caror sezon de recoltare a trecut. Deci, scoatem da la congelat strugureii, spalam si curatm visinile de codite si samburi, tijele de rabarbura se curata de pielite, se spala si se taie bucatele, le punem pe toate intrun cratit incapator, amestecam plicurile de gel fix cu putin zahar, respectand proportiile recomandate la instructiuni, adaugam amestecul peste fructe si le punem la fiert dupa indicatiile de pe plic. Dupa expirarea timpului de fierbere, adaugam restul de zahar si continuam fierberea dulcetii exact dupa instructiuni. Dulceata gata preparata se toarna in borcanele spalate si sterilizate, se capacesc, se intorc cu gura in jos 5 minute, apoi le dam la dunst uscat pana ziua urmatoare(se tin acoperite cu o patura groasa), cand se pot aseza in camara.
Sfat: vreau sa vin cu o completare, noua ne plac dulceturile ,,putin mai acrisoare,, deci cine se hotaraste sa incerce reteta, ii recomand sa puna mai mult zahar, cam 500 g in plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, rabarbura si visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem delicios de prune

Postat de susu

Gem delicios de prune

Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput...

Citeste continuarea

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Postat de mirela0911

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore. Se scoate oala de la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 17:56
Tare buna. Si noi facem de rabarbar si imi place ca e mai acrisoara
la 15.05.2011, 18:01
superbbbbbbb
la 15.05.2011, 18:14
delicioasa
la 15.05.2011, 18:19
ce combinatie excelentaaaaaaaaaa o minunatie trebuie sa fie
la 15.05.2011, 18:31
super combinatia

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking