Gem de prune

Postat de MotanLaOale in Dulceata / Gem
12 Sep 2013 | 21801 vizualizari
Gem de prune

Ingrediente

  • 4 kg prune fara samburi
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.

Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele.

Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una.

Se lasa de pe o zi pe alta sa-si lase zeama.

A doua zi se pune la fiert la foc mare 15 minute, pana se topeste  zararul si la foc mic cam 2 ore.

Se amesteca din cand in cand si se ia spuma.

Cand incepe sa se ingroase se pune o tabla sub cratita si se amesteca des sa nu se prinda.

Aproape de final se pune si zeama de la o lamaie.

Cand are consistenta dorita (eu o las pana scade la jumatate) sa face proba cu picatura.

Cand este gata se lasa la racit acoperind cratita cu un prosop udat cu apa rece ca sa nu faca crusta.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor.

Cand gemul este rece se pune in borcanele reci, se pun capacele, etichetele si in camara la pastrare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de cornuri cu gem

Postat de privatelaura

Reteta de cornuri cu gem

Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 11:08
la 12.09.2013, 11:11
cat de bun este,imi aduce aminte de vacantele la bunica,ieseam pe strada cu alti copii la joaca si cand ne era foame,intram repede in bucatarie ,ne dadea cate o felie mare de paine cu gem de prune,asa o vedeam eu atunci si o tuleam din nou la joaca
la 12.09.2013, 11:14
Foarte bun!
la 12.09.2013, 11:15
bunnn
la 12.09.2013, 11:18
Mvaaaiiii Motanel, ce harnicutz esti! Asa-i ca ai facut mai mult sa-mi dai si mie?

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking