Dulceata de trandafiri

Postat de mihaelab in Dulceata / Gem
28 Mai 2011 | 6114 vizualizari
Dulceata de trandafiri

aseara am primit acesti trandafiri parfumati si azi m-am apucat de treaba...sa vede-ti ce a iesit...o delicatesa parfumata

Ingrediente

  • 1kg petale trandafiri
  • 1,5kg apa
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • RABDARE

Mod de preparare

Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h)

Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat.

Am pus petalele intr-o sita si le-am spalat bine dupa care le-am adaugat in sirop.

Am lasat sa fiarba pana ce s-a legat siropul.(nu uitati sa mestecati din cand in cand)

Am adaugat si sucul de lamaie si am mai lasat cam 5min dupa care am dat la o parte si am pus in borcanele apoi le-am dat la cuptorul incins circa 15min ,am stins cuptorul si le-am lasat asa pana a doua zi.

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2011, 20:23
am mancat si eu o data la cineva..e foarte parfumata
la 28.05.2011, 20:28
la 28.05.2011, 20:41
foarte buna si parfumata
la 28.05.2011, 20:58
bunicul imi aducea mereu cand venea in vizita cati trandafiri intra intr-un kg
la 28.05.2011, 21:02
miti.
eu masor altfel, dar daca scriu, iar declansez polemici))
ma risc, totusi))
la o portie, (sirop dintr-un kg de zahar ) pun trandafir...cat un ou
)))
suna aiurea ,nu?))))
petalele le frec cu sare de lamaie si le strang bine bine in mana , dandu-i forma si marimea unui ou.
Atata pun per portie.
Daca nu-l fac pe loc il pun intr-un borcan cu capac, la frigider; tine mult

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking