Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris in Sirop / Compot
9 Iun 2021 | 2616 vizualizari
Sirop din petale de trandafiri

E sezonul lor, al trandafirilor pentru dulceață, sirop chiar și trandafirată nealcoolizată și alcoolizată (dar astea sunt alte rețete!). Un sirop minunat ce-l prepar de vreo câțiva ani încoace, de când am voie să jumulesc trandafirii de la moșie! 😉

Ingrediente

  • Petale de trandafiri aromați, din cei pentru dulceață cca. 300 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă plată 1000 g,
  • Lămâie 1 bucată.

Mod de preparare

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul.

Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.

 După ce s-a oprit focul se adaugă petalele de trandafiri, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperatura camerei.

 Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.

 Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.

  Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din petale de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Postat de simona72

Desert tarta cu zmeura si ciocolata

Pentru crusta : in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se...

Citeste continuarea

Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

Postat de simona72

Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

Pentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2021, 22:12
Are o culoare minunată!
la 09.06.2021, 23:30
la 09.06.2021, 23:34
la 10.06.2021, 02:03
Frumoasa culoare !!! Ai mei inca nu erau infloriti in sfarsitul saptamanii . Urmeaza !!!
la 10.06.2021, 06:01
Cel mai bun și mai aromat...!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking