Dulceata de trandafiri

Postat de privatelaura in Dulceata / Gem
21 Iun 2015 | 5139 vizualizari
Dulceata de trandafiri

Va spun de la bun inceput, este prima data cand fac dulceata de trandafiri. Credeam ca nu imi place dulceata sau siropul de trandafiri. Acum vreo 3 ani, in vacanta, am cumparat un borcanel cu dulceata de trandafiri. Era odioasa...mirosea destul de tare, simteam in gura un gust de chimical...in fine, nu mi-a placut. Mi s-a parut extrem de ...grea, artificiala! Anul acesta insa...de la mama din gradina, am primit florile minunate de trandafir. De la Gabitu, Papa Bun, am pornit cu dorinta arzatoare sa fac dulceata. Arata minunat dulceata facuta de ea. Si am boscorodit-ooo, si am boscorodit-o si la telefon, si pe FB, ca mult a fost de munca la ales, spalat si curatat petalele delicate. Si stiu ca o s-o boscorodesc si la anul, si ori de cate ori o sa mai fac dulceata, dar tot ei, draga de ea, ii multumesc pentru reteta si indicatii! :)))) Multu mama pentru florile parfumate, multu Gabitule pentru reteta si sprijin. Un deliciu, un parfum aceasta dulceata!

Ingrediente

  • 1,2 kg zahar alb
  • - 500 ml apa plata
  • - un castronel cu petale curatate (aproximativ 70 flori)
  • - 2-3 feliute lamaie
  • - borcanele curate si sterilizate
  • pentru petale: 1 lingurita sare de lamaie + 1 lingura zahar

Mod de preparare

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu.

Florile trebuie spalate usor, scoatem petalele, apoi indepartam zona alba de pe fiecare petala. Repet, este o operatiune extrem de migaloasa, dar in final, se merita efortul. Eu am boscorodit-o pe Gabi si parca a trecut altfel operatiunea :))))))

Asadar, petalele spalate si curatate se framanta cu o lingurita de sare de lamaie si o lingura de zahar. Framantam bine petalele ca sa se inmoaie. Eu am adaugat si cateva petale rosii de trandafir, pentru contrast. Lasam un timp sa se inmoaie petalele, apoi le strangem bine cu pumnul, le stoarcem usor, apoi le adaugam peste siropul de zahar, amestecam usor. Adaugam si feliutele de lamaie, si mai lasam la fiert cateva minute, apoi inchidem focul.

Transferam dulceata in borcanele, le stergem de eventuale picaturi de dulceata, apoi le punem sub un prosop si le lasam la racit. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un deliciu de dulceata!

Multumesc inca o data, Gabitule! :x :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2015, 19:36
Eu nu am facut, dar imi place si cea din comert
ce imi plac etichetele tale!
la 21.06.2015, 19:37
ce fain arata
la 21.06.2015, 19:38
Cat imi place! Arata superb!
la 21.06.2015, 19:40
Vaaaaaaiiiiii ....
la 21.06.2015, 19:42
delicioasa

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking