Dulceata de trandafiri

Postat de RODIMUR in Dulceata / Gem
7 Iun 2017 | 4981 vizualizari
Dulceata de trandafiri

Dulceața de trandafiri este cea mai parfumată dulceață, dar în același timp, este destul de laborioasă. Prepar această dulceață, ca toate celelalte (cu unele modificări, survenite de-a lungul anilor de experiență în bucătărie) având drept sursă de inspirație / carte de căpătâi lucrarea "Conservarea fructelor pentru iarnă", scrisă de Natalia Tăutu-Stănescu. Din aceste ingrediente, vor ieși 3 borcane de dulceață.

Ingrediente

  • 300 grame petale de trandafiri roz, speciali pentru dulceață
  • 1,250 kg zahăr tos
  • 1,1 litri de apă
  • 1/2 linguriță sare de lămâie

Mod de preparare

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor.

150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până se fac roșii, după care se pun la frigider, în vasul în care erau.

Celelalte petale de trandafiri (150 grame) se pun la fiert cu 1, 1 litri de apă, timp de 10-15 minute, până se decolorează. Se ia de pe foc vasul cu petalele fierte, se lasă la răcit și apoi se strecoară zeama printr-un tifon.

Se pune zahărul în cratița în care se face dulceața și se toarnă peste el 4 pahare din zeama în care au fiert petalele de trandafiri. Se dă cratița la foc mic, până se dizolvă zahărul, după care se adaugă petalele care au fost frecate cu sare de lâmâie. Se face focul mai iute și, din când în când, se agită cratița pentru ca petalele de trandafiri să se desfacă în sirop. Se fierbe dulceața la foc iute și se adună spuma care se formează. Se face proba bobului și dacă siropul nu se împrăștie imediat ce cade pe farfurioară, înseamnă că dulceața este gata. Se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Se acoperă vasul cu un prosop curat, umezit și stors bine. Când s-a răcit, se pune dulceața în borcane, care se închid ermetic și se depozitează într-un un loc răcoros, curat și aerisit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop din petale de trandafiri

Postat de panacris

Sirop din petale de trandafiri

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....

Citeste continuarea

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2017, 19:42
Foarte parfumata, imi place mult!
la 07.06.2017, 19:45
ce bunatate! a ajuns pana la mine mireasma de trandafiri
la 07.06.2017, 19:53
Ce bunatate! As gusta si eu!
la 07.06.2017, 20:03
Fina si parfumata
la 07.06.2017, 20:08

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking