Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.
Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.
Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.
Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.
Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.
Inchidem capacul si apasam butonul START.
Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.
Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.
Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.
Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.
Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!