Ingrediente
- 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
- 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
- 2 kg zahar
Mai ai nevoie de :
- 6 borcane de 400g
- o oala mare
- o patura
- un dram de dragoste
Mod de preparare
Zarzarele le speli si le scoti samburii.
Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.
Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.
Lasi la rece peste noapte.
Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).
Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.
Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.
Dar nu uita sa o degusti mai intai...
Sa aveti spor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zarzare cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|