Dulceata de zarzare cu pepene galben

Postat de amalia01 in Dulceata / Gem
18 Iul 2017 | 2121 vizualizari
Dulceata de zarzare cu pepene galben

Si daca tot s-au copt zarzarele din gradina, mi-am zis sa fac ceva bun de tot. Sa te lingi pe degete. Cu esenta de "mai vreau". Zis si facut!

Ingrediente

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar

Mai ai nevoie de :

  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste

Mod de preparare

Zarzarele le speli si le scoti samburii.

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.

Asezi intr-o oala suficient de mare, straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Lasi la rece peste noapte.

Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).

Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi, presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.

Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.

Dar nu uita sa o degusti mai intai...

 

Sa aveti spor!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zarzare cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de smochine

Postat de Constelatialeu

Gem de smochine

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci...

Citeste continuarea

Desert gem de zmeura

Postat de mirela0911

Desert gem de zmeura

Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2017, 20:24
Ce buna !!!! Se ingemaneaza gustul acrisor al zarzarelor cu aroma pepenelui galben
la 18.07.2017, 20:34
la 18.07.2017, 20:39
Cred ca este tare buna
la 18.07.2017, 21:09
la 19.07.2017, 00:55

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking