Dulceata de zmeura

Postat de rocsi_1612 in Dulceata / Gem
10 Iul 2018 | 3705 vizualizari
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura, de fructe de padure, de mure, de afine, mi se par foarte fine si delicioase. Toate sunt bune, dar acestea au ceva aparte. Imi doream mult sa pregatesc din zmeura niste dulceata, dar nu prea am gasit zmeura anul acesta in piata, doar in aprozare la pahar si destul de scumpa. Dar nu am eu noroc oare? Ba am avut, ca intr-o zi a venit mama cu o caserola de zmeura si am decis sa nu o mai congelez, ci sa o transform in dulceata. A iesit o minunatie, o delicatese, putina ce-i drept, dar nemaipomenita.

Ingrediente

  • 1 kg si 100 gr zmeura
  • 650 gr zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul.

Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Lasati sa fiarba siropul la foc potrivit 12-15 minute, nu mai mult. Adaugati zmeura si amestecati usor, ca sa nu o zdrobiti, cu o paleta de lemn. Cand incepe sa faca spuma deasupra, o adunati.

Fierbeti tot la foc potrivit dulceata si dupa ce puneti fructele. Amestecati din cand in cand. Dupa ce ati pus fructele o fierbeti 15 minute.

Cand este gata, o dati deoparte si o lasati 5 minute la odihnit.

In borcane curate, puneti dulceata fierbinte si infiletati bine capacele. Le intoarceti cu gura in jos, le inveliti intr-o patura pana a doua zi, pana sunt reci de tot. A doua zi intoarceti borcanele si le pastrati la rece.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcane de 200 ml si mi-a mai ramas intr-o canita, pentru degustare.

Sa incercati aceasta dulceata, pentru ca este minunata si mi-a placut mult ca au ramas si bucati de zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2018, 20:42
Un deliciu Eu am pus-o pe gasca
la 10.07.2018, 20:44
Un deliciu, mai ales cand ai materia prima la indemana....
la 10.07.2018, 20:44
la 10.07.2018, 20:53
Ce dulceață bună...!
la 10.07.2018, 20:59
Imi place mult dulceata de zmeura!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking