Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
17 Iul 2020 | 546 vizualizari
Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir

După dulcețurile clasice din anii trecuți, am vrut anul acesta să încerc câteva combinând diverse arome. Așa am pregătit această dulceață de zmeură și afine, la care am adăugat puțină apă de flori de trandafir, pentru un gust delicat, floral, pentru că o esență, oricare ar fi ea, nu trebuie să aclipseze preparatul de bază.  Am îndulcit-o cu îndulcitor și am fost foarte mulțumită de rezultat.   Retete de vara

Ingrediente

  • 500 g zmeură,
  • 500 g afine,
  • 200 g îndulcitor pudră,
  • 400 ml apă,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir

Mod de preparare

 

Se spală delicat afinele și zmeura.

Se pun la fiert apa cu îndulcitorul.

Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași, de aceea se amestecă încă de la început, cu o lingură de lemn. În plus, veți vedea că un sirop din apă cu îndulcitor nu o să arate ca un sirop de apă cu zahăr și, lăsând să fiarbă, lichidul va scădea un pic, de aceea se pot adăuga fructele și să fierbem mai mult după aceea (comparativ cu situația în care adăugăm fructele în sirop de apă cu zahăr legat și mai fierbem puțin după aceea). Așadar, după aprox 8 minute de când lichidul începe să bulbucească, se adaugă fructele și apa de flori de trandafir.

Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul mai mic şi se amestecă des. Se culege spuma, la nevoie.

Un strop din siropul de la dulceață, turnat pe o farfurioară, trebuie să nu curgă, ci să se prelingă foarte lent, semn că e legată.

Dacă aveți un termometru de bucătărie, folosiți-l cu încredere, ca să vă ghidați. Puteți stinge focul atunci când temperatura dulceții ajunge la 101°C.

Se lasă dulceața la răcorit în cratița în care a fiert, iar dacă scuturați sau înclinați acum puțin cratița, veți vedea că dulceața a prins crustă, un alt indiciu că e legată.

Se toarnă dulceața în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros. 

Se obţine: 1 borcan cu volumul de 720 ml

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-zmeura-si-afine-cu-apa-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Dulceata de piersici

Postat de reisnaor_2006

Dulceata de piersici

      Am spalat piersicile foarte bine dupa ce le-am tinut 30 de minute in apa,am indepartat puful de pe ele cu ajutorul unui prosop mai aspru.Am taiat piersicile si am...

Citeste continuarea

Silvoita de prune ( fara zahar )

Postat de mihaelar63

Silvoita de prune ( fara  zahar )

Prunele se aleg , se curata si se spala . Dupa ce s-au scurs de apa intr-o sita mare se desfac de samburi . Intr-o oala de inox cu fundul dublu am turnat otetul si apoi am pus...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.07.2020, 17:55
super!
la 17.07.2020, 17:58
la 17.07.2020, 18:41
la 17.07.2020, 20:26
la 17.07.2020, 22:38
Vrem sa.gustam! 😊

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking