Dulceata din ardei iuti

Postat de panacris in Conserve
9 Aug 2019 | 4863 vizualizari
Dulceata din ardei iuti

O varianta mai putin piscacioasa a dulcetei din ardei iuti! ;) 

Ingrediente

  • Ardei iuti rosii (necuratati!) 1500 g,
  • Ardei kapia (necuratati!) 1000 g,
  • Zahar tos 1000 g,
  • Otet 90 din vin 1000 ml.
  • Extra:
  • Manusi de unica folosinta,
  • Masca chirurgicala,
  • Ochelari de protectie.

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.

Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in aceste momente iti vine sa te scarpini la nas sau ochi :D

Ardeii kapia, de asemenea se spala si curata de seminte si cotor.

Ardeii curatati se toaca marunt sau mai bine se dau prin robot, cu impuls, atat cat sa fie maruntiti, nu tocati pasta.

Inca o data, atentie, bucataria se fie bine ventilata, ca atmosfera va fi "foarte iute si picanta" !

Intr-un vas cu fundul dublu, se amesteca zaharul si otetul, apoi se pune la fiert la foc mediu și se lasă la fiert cca. 30 minute pana ce se reduce siropul la jumatate.

Apoi se adaugă ardeii tocati marunt si se mai lasa la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute.

Dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.

Spor la treaba! >:D<

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Postat de merisor67

Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2019, 20:02
la 09.08.2019, 20:09
Anul trecut am facut prima data si nu a fost o experienta prea placuta! Insa dulceata a fost tare apreciata! Asa ca, bravo Cris!
la 09.08.2019, 20:39
la 09.08.2019, 21:24
Ce frumos arata!
la 09.08.2019, 23:28

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking