Dulceata din struguri albi cu whisky

Postat de ancutsa in Dulceata / Gem
28 Sep 2018 | 2507 vizualizari
Dulceata din struguri albi cu whisky

Pentru această dulceaţă am ales un soi de struguri albi fără seminţe. Pentru un gust deosebit, am ales să folosesc şi whisky, nu mult, doar un pic, atât cât să-i pună în evidenţă personalitatea. Astfel că am fost foarte încântată de dulceaţa obţinută, iar acum o păstrez pentru ocazii speciale.

Ingrediente

  • 925 g struguri albi fără seminţe
  • 300 g zahăr
  • 225 ml apă
  • 40 ml whisky

Mod de preparare

 

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă.

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.

Se fierbe aprox 30 de minute,  până scade un pic, iar dulceaţa este legată.

Se lasă la răcit. Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 

Timp de pregătire: 10 min + 1h

Timp de gătire: aprox 35 + 15 min

Porţii: 1 borcan

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din struguri albi cu whisky" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de caise

Postat de CameliaComan

Gem de caise

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem...

Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de Ina

Dulceata de coacaze rosii

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2018, 16:38
Ce risipa!Ai stricat vizichiul!
la 28.09.2018, 17:10
la 28.09.2018, 18:57
Chiar așa! 😏
la 28.09.2018, 19:19
Nu am mâncat dulceață de struguri. Dar sigur e tare bună...îmi place că ai adăugat whisky, sigur i-a dat o aromă deosebită. yahoo47.gif
la 28.09.2018, 19:32

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking