Duo de sarmale cu varza si carne

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
28 Dec 2020 | 2203 vizualizari
Duo de sarmale cu varza si carne

  Mereu sotul meu spune ca nu-i tai suficienta varza langa sarmale . Poate pentru ca mai nou nici nu pun varza taiata nici sub sarmale nici deasupra . Consider ca avem oale suficient de bune incat sa nu ardem sarmalele,De data aceasta am zis ca fac o combinatiune, sa fie toata lumea multumita . Sarmalele le-am infasurat in varza acra iar langa ele am pus varza dulce taiata cu carne .

Ingrediente

Pt.sarmale

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 700 gr carne tocata amestec , vita + porc
  • 200 slanina afumata
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 pasat , porumb macinat mare [crupe de porumb]
  • 1 lingurita cu varf de boia dulce de ardei
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • sare

Pt . varza cu carne

  • 1 varza mica verde
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 300 gr piept de porc afumat
  • 400 gr carne de porc macra [ fara grasime ]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit.
  • 1 ingurita rasa boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 2 pahare bulion de rosii -de casa
  • 1 manunchi de cimbru uscat
  • 2 tulpini marar uscat
  • 2 crengute busuioc verde

Mod de preparare

  1.  Varza acra se desface in foi . Acestea se curata de nervurile prea groase si se taie in jumatati daca sunt prea mari .
  2. Acum depinde de fiecare casa cat de mari sunt sarmalele . Ale mele sunt medii si frunza este cat palma mea [ care este mai mica ]
  3. Pasatul se spala din mai multe ape consecutiv , pana se elimina partea albicioasa a cojii porumbului . Aceasta coaja este mai subtire si se ridica inspre suprafata apei .
  4. Pasatul se pune din timp la hidratat cateva ore sau daca ati uitat se da un clocot . Pasatul se incorporeaza in materialul de sarmale dupa racire , daca a fost fiert .
  5. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei .
  6. Adugati slaninuta afumata taiata cubulete .
  7. Cand ceapa devine sticloasa se aduga boiaua,cimbrul  si piperul , se amesteca cu orezul si pasatul hidratat .
  8. Atentie !!! Sarati mai putin decat de obicei pentru ca varza murata contine si ea sare .Daca  varza murata  este prea sarata se tine la desarat in apa rece .
  9. Trageti vasul de pe foc si incorporati in compozite carnea tocata .
  10. Eu o amestec cu mana , asa ca pe un aluat .
  11.  Impachetati sarmale care le asezati in vas . Pe fundul vasului se pun ierburile uscate , busuiocul si frunza de dafin .
  12. Am folosit un vas de fonta groasa care se poate pune in cuptor .
  13. In etapa a doua am taiat cepele si ardeii marunt .
  14. Carnea de porc se taie cuburi mai mari si pieptul de porc afumat l se feliaza si se increasteaza .
  15. Le-am calit in ulei . Sarati , piparati si puneti boia .
  16. Am adugat varza dulce maruntita si am pus un pahar de bulion .
  17. Dupa ce a dat un clocot am pus varza dulce cu carne langa sarmale
  18. Deasupra am pus restul de bulion si am stropit cu putin ulei .
  19. Peste vas am pus o foaie de copt mototolita si udata . Aceasta va permite amestecul sa respire la copt dar va proteja partea superioara a mancarii sa nu se arda .
  20. Se da vasul la cuptor la 180 grade timp de o ora . Dupa aceasta am scazut temeratura la 100 grade si l-am mai lasat o ora si jumatate .
  21. Serviti sarmalutele cu varza , alaturi de smantana , ceapa , si ardei iute .
  22.           Pofta mare !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Duo de sarmale cu varza si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă

Postat de Bucataras

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă

Cum se prepara Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă: Taie friptura rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri. Rade mărunt cașcavalul. Spală și...

Citeste continuarea

Musaca de vinete

Postat de cristeena20

Musaca de vinete

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.  - Apoi le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2020, 18:51
mamaaaaaaaaa, ce bunatate!!
la 28.12.2020, 19:03
Nu va suparati, trio nu aveti ?
la 28.12.2020, 19:07
Cu duo mai sunt invatata dar trio ar fi prea mult )
la 28.12.2020, 19:43
Io vreau varza dulce!
la 28.12.2020, 19:58
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking