Eclere

Postat de gatiticuspor in Dulciuri
3 Ian 2015 | 6918 vizualizari
Eclere

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata topita

Mod de preparare

  Puneti pe foc o cratita cu apa si laptele apoi adaugati untul si lasati pe foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Cand untul s-a topit adaugati faina si amestecati energic cu o spatula sau lingura de lemn pana ce obtineti un aluat moale. Aluatul pripit este gata atunci cand se desprinde de pe marginile vasului si se formeasa intr-o bila.

  Lasati aluatul sa se racoreasca putin apoi cu ajutorul unui mixer electric mixati aluatul pentru cateva secunde apoi adaugati ouale pe rand amestecand dupa fiecare pana ce se incorporeaza complet si obtineti un amestec cremos. Puneti aluatul intr-un posh si formati eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, daca doriti sa aibe toate aceasi lungime puteti trasa cateva linii ajutatoare pe partea cealalta a hartiei de copt insa mie imi place sa le fac dupa ochi ,au farmecul asta homemade daca sunt mai diferite. Coaceti in cuptorul incins la 190C pentru 10 minute apoi lasati focul la 180 C pentru inca 10 - 15 minute fara a deschide usa cuptorului. Dupa ce eclerele au crescut si au capatat o culoare aurie puteti deschide usa cuptorului  si intepati fiecare ecler cu o scobitoare si coaceti pentru inca 15-20 de minute sau pana ce cojile s-au copt bine in interior si sunt crocante la exterior. Bineinteles depinde de cuptorul fiecareia dintre voi asa ca stati pe langa cuptor :)

  Pentru crema, amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina si amestecati pana ce se omogenizeaza. Puneti laptele la fiert, cand incepe sa fiarba luati de pe foc si turnati amestecul de oua in fir subtire, puneti pe foc si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa. Cand este gata lasati sa se racoreasca putin apoi puneti intr-un castron si acoperiti cu folie alimentara  apasand usor cat folia sa atinga crema, lasati sa se  raceasca complet.

  Cand crema s-a racit puteti puteti umple eclerele. Pentru inceput taiati eclerele pe jumatate.

  Umpleti eclerele cu un strat de crema apoi unul de frisca lichida. Scufundati capacul eclerului cu partea exterioara in ciocolata topita si asezati deasupra.

  Puteti decora si cu putina ciocolata alba sau cu icing facut din 100 g zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa rece.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Postat de Constelatialeu

Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos

Cum se prepara Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata, un deliciu fin si cremos Aluat  coji : Intr-o craticioara am pus laptele, untul taiat bucatele, sarea si...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 17:03
la 03.01.2015, 17:04
la 03.01.2015, 17:29
:bd
la 03.01.2015, 17:46
Foarte mult imi plac
la 03.01.2015, 18:14
delicioase

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking