Ingrediente
- 8 oua
- 200 ml ulei
- 500 ml apa
- 2 cani faina
- 1 lingura sare
- Crema
- 1 litru lapte
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1 esenta vanilie
- 1 pachet margarina
- Glazura
- 1 ciocolata amaruie
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina treptat si amestecam foarte bine ca sa nu facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .
Cand aceasta s-a racit adaugam treptat ouale amestecand dupa fiecare bine !
Compozitia trebuie sa se dezlipeasca de pe peretii vasului unde ati amestecat crema , sa nu fie lipicioasa !
Ajutandu-ma de un posh am format cojile pt eclere pe tava acoperita cu hartie de copt.
Dam la cuptor pt 10 minute !
IMPORTANT= Sa nu se deschida usa cuptorului deoarece acestea nu vor creste !
Crema
Intr-o tigaita inata am adaugat laptele, faina , zaharul si esenta si amestec bine apoi o dau la focul mic de la aragaz amestecand meereu pana ce se formeaza o ciulama adaugam margarina zi amestecam bine pana ce aceasta s-a topt. Lasam sa se raceasca !
Cand cojile de la eclere s-au copt si s-ar racit bine le taiem de la jumate si le umplem cu crema rece ajutandu-ma de poosh .
Ciocolata am topit-o si apoi am glazurat eclerele .
Eclerele cu crema rozie am preparat-o dn frisca colorata cu colorant alimentar .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|