Ingrediente
- Cojile de eclere:
- 125 ml apa
- 125 ml lapte
- 1 praf sare
- 100 gr unt
- 150 gr faina
- 4 oua mari sau 5 medii
Mod de preparare
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.
Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.
Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.
Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.
Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.
Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|